Transport History

Over mij

Mag ik me even voorstellen...

Als oud chauffeur en eigenaar van het voormalig transportbedrijf Road Cargo uit Meerssen zie ik graag transportmateriaal uit vervlogen tijden. Het doet me denken aan de tijd dat ik zelf nog actief in het transport was. Mijn chauffeursloopbaan begon bij G. Bosman uit Nisse. Elke week was het weer alsof ik op ontdekkingstocht ging. Ik kwam in landen waar anderen alleen van droomden. Italië? Voor mij naast de deur. Spanje, nog in de tijd van Franco. Oostbloklanden? Ik kwam er graag. Een rit van Spanje rechtstreeks naar Scandinavië was in die tijd toch wel bijzonder, maar ik maakte ze.

En dan is er opeens de oliecrisis. Het is de tijd dat ik bij Langen op het Midden-Oosten ging rijden. De wegen waren er slecht, je kroop over de Tahirpas. Het kon onderweg steenkoud zijn, of bloedheet. In het oosten van Turkije was het gevaarlijk. Op de terugweg ging ik laden in Albanië. Daar kwam bijna geen West-Europees bedrijf, behalve de Nederlanders. Deze periode deed alles wat ik al gezien had verbleken. Je moest je onder moeilijke omstandigheden zelf redden. Toch heb ik dit werk altijd met plezier gedaan, en heb er veel van geleerd.

Toen ik een aantal foto’s vond uit mijn carrière kreeg ik het idee om een website op te zetten, waarop ik deze kon plaatsen. Er moesten toch meer mensen zijn die foto’s uit de transportgeschiedenis hadden, dacht ik. Ik plaatste een oproep om mij oude transportfoto’s toe te zenden.

In eerste instantie wilde ik de transportgeschiedenis uit Meerssen in beeld brengen, maar al gauw kreeg ik ook foto’s van mensen en bedrijven uit de omgeving. En het bleef niet bij een paar foto’s, nee, er werden mij zelfs complete fotoalbums aangeboden. Het aanbod overtrof mijn stoutste verwachtingen. Hierdoor was ik genoodzaakt om een andere website op te zetten waar de foto’s uit de omgeving van Meerssen geplaatst konden worden. In 2015 had ik zoveel foto's dat ik er weer een nieuwe site voor heb gemaakt.

Mocht je nog oude foto’s hebben uit de transportgeschiedenis, neem dan contact met me op via het contactformulier of bel me:
043 3000153
06 83587649

Veel lees, en vooral kijkplezier gewenst,
Hub Rekko

Fotogeschiedenis is het verleden laten leven.

Deze site gaat over de historie, en ook een beetje van het heden,van vervoer & transport in Limburg, Nederland, België en Duitsland. Maar ook uit andere landen krijg ik foto's.

Graag ontvang ik jullie verhalen met foto's of film(s) van een spannende of mooie rit. Zodat liefhebbers van vervoer en transport hiervan kunnen meegenieten.

Waar komen de foto's en films vandaan ?

De foto's krijg ik van bezoekers van de site die nog wat hebben liggen en dit willen opzoeken en doorsturen of me even bellen, of het zelfs komen brengen. Soms zijn foto's al digitaal en soms scan ik ze zelf in en breng ik de foto's daarna weer terug.

Maar vooral u: blijf nog meer foto's, films en verhalen insturen, zodat we een nóg beter archief krijgen over vervoer en transport uit vervlogen tijden.


 

  2007 het begin van de Web Site van Maastricht en omgeving, tot 2008 toen was hij vol met ca 2800 foto's.

 2008 tot 2011 Limburg en ca 5850 foto's en weer vol.

 2011 tot 2015 foto's van Nederland België Duitsland Frankrijk . 42.500 totaal maar de naam voldoet niet meer..

 2015 nieuwe Web site voor heel europa nu meer dan 152.800  foto's en 154 video's. 

meerssennostalgiebutton

 opakim2-kopie